Till startsida
Webbkarta

Välkommen till Förskollärarprogrammet!

Information till dig som är antagen till Förskollärarprogrammet (båda sökalternativen) vårterminen 2015.

Innehåll

Klicka på respektive länkrubrik för att komma direkt till informationen.

Introduktionshögtid
Programintroduktion
Registrera dig på första kursen
Registrera rätt adress i Ladok
Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
GUL - Göteborgs universitets lärplattform
Checklista för dig som är ny lärarstudent
Bra att veta (ny sida)

Introduktionshögtid 19 januari 10-11.30

Utbildningen startar med en introduktionshögtid måndag 19 januari kl. 10.00. Plats för denna uppstart är Haga Kyrkogata 2 i Göteborg (lokal Smyrnakyrkan) och hållplatsen heter "Hagakyrkan". Under introduktionen hälsas du välkommen tillsammans med studenter från andra lärarprogram och du får övergripande information om lärarutbildningen. Medverkande är bl.a. universitetsdirektören vid Göteborgs universitet, Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet, skolverksamheterna, Göta Studentkår samt musikgruppen Jaerv. Programmet sträcker sig fram till ca kl. 11.30.

Programintroduktion

För dig som antagits till ”Förskollärarprogrammet, för arbete i förskola/förskoleklass” äger programintroduktionen rum 19 januari kl. 13.00-14.45 i Kjell Härnqvistsalen AK2 155, Hus A på Pedagogen, Västra Hamngatan 25, alltså samma dag som introduktionshögtiden.

Om du antagits till ”Förskollärarprogrammet, för studenter med yrkeserfarenhet inom förskola/förskoleklass” har du din första obligatoriska träff torsdag 22 januari kl. 8.15-16.45 i lokal B1 114, Hus B på Pedagogen, Läroverksgatan 15. Du är också välkommen att vara med vid introduktionshögtiden 19/1 kl. 10.00 på Haga Kyrkogata 2 i Göteborg (lokal Smyrnakyrkan). Observera att det är torsdagar som är schemalagda för undervisning under vårterminen 2015.

Registrera dig på första kursen

För att påbörja din utbildning hos oss måste du registrera dig på din första programkurs, och det gör du i ditt studentkonto. Aktivera ditt studentkonto (fr.o.m. 13/1) och registrera dig på första programkursen.

Registrera rätt adress 13 januari - 23 januari

Det är nödvändigt för oss vid lärarutbildningen att du har aktuella kontaktuppgifter i studiedokumentationssystemet Ladok. Du behöver  lägga in en uppdaterad adress i Ladok om den folkbokföringsadress som syns där inte stämmer (kan göras tidigast 13/1 efter att du aktiverat ditt studentkonto).
Information om hur du registrerar rätt adress

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Utbildningen inom lärarprogrammen består av både högskoleförlagd utbildning (HFU) och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Inför din första VFU kommer du att få en VFU-placering på en förskola i Göteborgsregionen. Utgångspunkten för den placering du får är VFU-områdenas möjlighet att ta emot studenter inom olika program, inriktningar och ämneskombinationer. För att få påbörja din VFU behöver du beställa ett utdrag från belastningsregistret. Det tar ca två till tre veckor att få utdraget. Ta del av viktig information om verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och belastningsregisterutdrag.

GUL - Göteborgs universitets lärplattform

Göteborgs universitets lärplattform, GUL fungerar som en virtuell föreläsningssal där studenter, lärare och administratörer kan arbeta och kommunicera. Med hjälp av en rad olika verktyg kan lärare kommunicera med studenter, lägga ut information och följa upp resultat. På Förskollärarprogrammets öppna sidor i GUL hittar du bl.a. kursplan och litteraturlista för första kursen, LÖK10G respektive LÖFÖ00. Två veckor före kursstart publiceras kursschemat. Läs mer om hur GUL fungerar, exempelvis GUL i mobilen, om GUL-support för studenter m.m.

Checklista för dig som är ny lärarstudent

I checklistan kan du läsa om vad som behöver göras i samband med terminsstart.

Viktiga datum

10/12 Antagningsbesked 1 med svarskrav
19/12 Sista svarsdag
2/1 Slutgiltligt antagningsbesked
11-18/1 resp. 10-17/1Registrering
19/1 Introduktionshögtid
22/1 Programintroduktion - Förskollärarprogrammet för studenter med yrkeserfarenhet
Senast 23/1 Registrering av adress

Sista svarsdag

Obs! Senast 19 december måste du logga in på antagning.se och tacka ja till din utbildningsplats för att behålla den!

Utbildningsinformation

Läs mer om Förskollärarprogrammet

Till sidans topp