Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • "Det räcker att du kommer nära mig så blir det rätt och jag förstår"

  [2015-11-30] Eva Svelin är förstelärare och legitimerad pedagog på Stenkulan, som är en F-9 skola i Lerum. Hon tycker att det roligaste med jobbet är mötena med eleverna.

 • "När man åker iväg får man syn på sig själv"

  [2015-11-27] Att inte vara normen. Att alltid tänka på hur annorlunda det kan se ut i världen. Att olika är en tillgång. Det är några av lärdomarna Anna Lindahl har med sig hem efter sin två veckor långa VFU-praktik i Uganda.

 • Skolelevers erfarenheter av rasism förbises i skolan

  [2015-11-27] Enligt den dominerande ideologin i samhället ska utseende och hudfärg inte spela någon roll i sociala relationer, vid utbyte eller vid ekonomiska transaktioner. Men i skolan sätter det synsättet stopp för diskussioner och kunskaper om skolelevers vardagserfarenheter av "ras" och rasism, enligt en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Summerade Göteborgssatsningen på lärare i matematik, teknik och naturvetenskap

  [2015-11-25] Vid en konferens på Göteborgs universitet i mitten av november möttes lokala lärarutbildare, rektorer, universitetslärare, styrgruppen för projektet, Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet samt representanter för Oslos universitetsskolor och universitet för att både summera det första årets erfarenheter och diskutera fortsättningen.

 • "Den största utmaningen har varit att ändra inställningen till kunskap"

  [2015-11-23] Diego Velasquez har sadlat om, och läser nu till lärare i biologi inom ramen för den nyskapade utbildningen Alternativ KPU. Han går snart ut och funderar redan på flera jobberbjudanden. Vi bad honom svara på några frågor innan han försvinner ut i arbetslivet.

 • Lärarutbildningen på utbildningsmässan Kunskap och framtid

  [2015-11-19] Studievägledaren Pia Bäregård från Lärarutbildningsnämnden mötte tillsammans med lärarstudenten Majlinda Berisha många hågade och hugade gymnasielever på mässan. Pia svarade på frågor och utbildningernas längd, uppbyggnad och andra hårdfakta, medan Majlinda kunde fylla på med känslor och egna upplevelser.

 • Lyckad Göteborgssatsning på lärare i matematik och naturvetenskap

  [2015-11-13] Inom kort examineras de första 20 lärarna i matematik och naturvetenskap från den särskilda och extra snabba utbildning som Göteborgs universitet och Göteborgs Stad sjösatte för knappt ett år sedan. Trycket är nu stort för att bli en i nästa kull av de efterfrågade lärarna.

 • Fem frågor till Ann-Christin Randahl, ny programledare på Ämneslärarprogrammet

  [2015-11-10] Ann-Christin Randahl leder Ämneslärarprogrammet tillsammmans med Örjan Hansson.

 • Samma yrke - olika jobb

  [2015-11-04] Ett lärarliv är inte enformigt. Anders Johansson, lärare på Nordhemsskolan i Linnéstaden, tar ut svängarna både inom yrket och under skoldagarna. Just nu jobbar han med nyanlända högstadieungdomar.

 • Win-win när lärarstudenter stöttar elevers matematiklärande genom coachning på nätet

  [2015-10-22] Via projektet Mattecoach på nätet får elever kostnadsfri läxhjälp i matematik av lärarstudenter. Nu har Göteborgs Stad och Göteborgs universitet gått med i projektet och i januari är lärarstudenterna igång. Tills dess får eleverna här hjälp av coacher från Stockholm och Linköping.

Fler nyheter

RSS

RSS-formatet används för att ta emot de senaste nyheterna från en webb utan att aktivt besöka sajten.   Rss-ikon

Kontaktinformation

Lärarutbildningsnämnden (LUN)

Box 135, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Skolgatan 2/Södra Allégatan 8

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 5515