• Många lärarprogram och inriktningar mycket populära

[2015-07-10] Nu har antagningssiffrorna till lärarprogrammen kommit. De visar bland annat att många vill bli lärare i hem och konsumentkunskap; långt ifrån alla som söker kommer in och hamnar då på reservplats. Ämneslärarprogrammet (gymnasiet) i engelska och svenska som andraspråk är också populärt med hela 12 sökande per plats.

• Antagen till lärarutbildning?

[2015-07-09] Antagningsbeskeden publicerades på Antagning.se i dag.

• Elevassistenten som blev lärare som blev kändis

[2015-07-01] Morgan Anderssons smäktande farväl till sina elever blev en snackis och en viral succé förra året. Aftonbladet och G-P var några av flera tunga medier som bidrog till spridningen. Sedan dess har nya uppdrag rullat in, bland annat har han föreläst på skolmässan SETT.

• Lyckad samverkansdag om övningsförskoleområden

[2015-06-18] Omkring 400 deltagare samlades i universitetets huvudbyggnad i Vasaparken den 17 juni. Det gemensamma målet: att stärka kvaliteten på förskollärarutbildningen.

• Ordföranden har ordet juni 2015

[2015-06-10] I slutet av april presenterade OECD sin analys av vad som ligger bakom det svenska kunskapstappet i PISA och möjliga vägar framåt. I rapporten ¿Improving schools in Sweden. An OECD Perspective¿ lämnade man en rad förslag till den svenska regeringen om hur utvecklingen ska kunna vändas. Att lära av utbildningssystemen i länder som presterar på topp i PISA var ett råd.

• Fem frågor om övningsförskoleområden till Solveig Sotevik

[2015-06-09] Solveig Sotevik är processledare för den femåriga försöksverksamheten med övningsförskoleområden vid Göteborgs universitet.

• Miljö- och hållbarhetskongress samlar internationella toppforskare i Göteborg

[2015-06-08] Runt 800 personer från över 80 länder deltar i den internationella kongress om lärande för miljö och hållbar utveckling som Göteborgs universitet och Chalmers arrangerar i Göteborg i sommar: World Environmental Education Congress ¿ WEEC2015. ¿ Vill vi nå en hållbar framtid behöver vi ta frågan om lärande för hållbar utveckling på stort allvar, säger Katarina Gårdfeldt, föreståndare för Göteborgs miljövetenskapliga centrum (GMV) vid Göteborgs universitet och Chalmers.

• Studentnära programutveckling prisad

[2015-05-25] LUN:s pedagogiska pris 2015 går till en grupp lärarutbildare för deras arbete med att utveckla Förskollärarprogrammet. Detta har skett i nära dialog med studenterna där deras erfarenheter tagits tillvara och ligger till grund för programutveckling.

• Lärarstudenter och Hjällboelever utforskar tekniken tillsammans

[2015-05-19] Blompinnar, trähjul, piprensare, gummiband, ballonger, sugrör. En tekniklektion kan innehålla dessa material och idag är det lärarstudenten Simon Dahlberg som hjälper elever från Hjällboskolan framåt med byggandet av en modellbil.

• VEM VET MEST OM LÄRARUTBILDNINGEN I GÖTEBORG? TROLIGEN DU.

[2015-05-19] Göteborgs universitet söker tusen nya lärarstudenter. Vi behöver din hjälp med att intressera fler för utbildningen. Bli studentambassadör!