• Startskott för 1 000 nya lärare

[2015-08-31] Allt fler vill bli lärare. Måndagen den 31 augusti samlades 1 000 nya lärarstudenter för att kickstarta sin utbildning.

• Ny kursomgång i Lärarlyftet

[2015-08-25] Karin Wessén är lärare i Köping. Hon undervisar i slöjd men är inte behörig. Tre terminer på Göteborgs universitet ska åtgärda den saken.

• Platsgaranti på Yrkeslärarprogrammet

[2015-08-11] För att underlätta för studenterna att planera sina liv införs nu en platsgaranti på Yrkeslärarprogrammet. Det innebär att alla som är behöriga och som har anmält sig i tid får plats på utbildningen.

• Unik utbildning i somaliska vid Göteborgs universitet

[2015-08-10] Lärare i modersmål eller i svenska som andraspråk? Då kan du läsa somaliska i höst! Det finns hela fem kurser i språket, som inte skiljer sig så mycket som man kanske kan tro från svenskan.

• Många lärarprogram och inriktningar mycket populära

[2015-07-10] Nu har antagningssiffrorna till lärarprogrammen kommit. De visar bland annat att många vill bli lärare i hem och konsumentkunskap; långt ifrån alla som söker kommer in och hamnar då på reservplats. Ämneslärarprogrammet (gymnasiet) i engelska och svenska som andraspråk är också populärt med hela 12 sökande per plats.

• Antagen till lärarutbildning?

[2015-07-09] Antagningsbeskeden publicerades på Antagning.se i dag.

• Elevassistenten som blev lärare som blev kändis

[2015-07-01] Morgan Anderssons smäktande farväl till sina elever blev en snackis och en viral succé förra året. Aftonbladet och G-P var några av flera tunga medier som bidrog till spridningen. Sedan dess har nya uppdrag rullat in, bland annat har han föreläst på skolmässan SETT.

• Lyckad samverkansdag om övningsförskoleområden

[2015-06-18] Omkring 400 deltagare samlades i universitetets huvudbyggnad i Vasaparken den 17 juni. Det gemensamma målet: att stärka kvaliteten på förskollärarutbildningen.

• Ordföranden har ordet juni 2015

[2015-06-10] I slutet av april presenterade OECD sin analys av vad som ligger bakom det svenska kunskapstappet i PISA och möjliga vägar framåt. I rapporten ¿Improving schools in Sweden. An OECD Perspective¿ lämnade man en rad förslag till den svenska regeringen om hur utvecklingen ska kunna vändas. Att lära av utbildningssystemen i länder som presterar på topp i PISA var ett råd.