• Nystartat språkcafé inom ULV-projektet* vid Göteborgs universitet

[2015-03-04] Språkcafé är en mötesform som ger ULV-lärarna en möjlighet att diskutera aktuella frågor kring skola, utbildning och läraryrket. Dessutom får deltagarna träna svenska, träffa nya kollegor, umgås och fika.

• Samma yrke - olika jobb

[2015-02-23] Ett lärarliv är inte enformigt. Anders Johansson, lärare på Oscar Fredriksskolan i Masthugget, tar ut svängarna både inom yrket och under skoldagarna.

• Surfplattor nya verktyg på lärarutbildningen

[2015-02-23] Lärarutbildningen har fått nya pedagogiska verktyg. 17 surfplattor har köpts in för att lektorerna ska kunna hänga med i dagens digitala skola.

• "Vi har en kompetens som saknas ute på skolorna"

[2015-02-19] Ewa Arvidsson är förskollärare, grundlärare och nyligen även färdigutbildad speciallärare. Hennes studier på Speciallärarprogrammet gav henne verktyg för att kunna handleda andra lärare att hitta lärprocesser som inkluderar alla elever.

• 1:1 i klassrummet - analyser av en pedagogisk praktik i förändring

[2015-02-16] CUL-doktorand Martin Tallvid disputerar med avhandlingen: 1:1 i klassrummet - analyser av en pedagogisk praktik i förändring.

• Utbildningschefen har ordet - februari 2015

[2015-02-11] Så var det dags igen. Nytt år och nya programstarter. Även denna termin var söktrycket gott och antagningssiffrorna fortsätter uppåt för lärarutbildningen både nationellt och i Göteborg. Vi har också inlett utbyggnaden av nya platser så det var fler studenter än tidigare år på bland annat Grundlärarprogrammet.

• Myt eller sanning?

[2015-02-09] Det finns många myter om lärarutbildningen och -yrket. Här är några av dem ¿ och hur det egentligen ligger till.

• Förberedelser viktiga för VFU utomlands

[2015-02-03] Stereotyper, en post-kolonial bild av omvärlden, att samverka i en annan kultur. Allt detta och mer fick lärarstudenterna som ska göra sin VFU (verksamhetsförlagda utbildning) utomlands diskutera under en förberedande dag.

• Rektor och VFU-koordinator - en ovanlig kombination

[2015-01-28] På Lerums gymnasium finns idag runt 60 lärarstudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU). De lokala lärarutbildarna som tar emot dessa får i gengäld medel för kompetensutveckling, antingen individuellt eller i arbetslaget.

• Många goda skäl att välja lärarutbildningen vid Göteborgs universitet

[2015-01-19] Till tonerna av en moderniserad slängpolska, framförd av lärarutbildningens husband Jaerv, välkomnades cirka 500 nya lärarstudenter idag. Introduktionen innehöll både flera tal och matnyttig information. Allt varvat med Jaervs medryckande musik.