Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Många goda skäl att välja lärarutbildningen vid Göteborgs universitet

  [2015-01-19] Till tonerna av en moderniserad slängpolska, framförd av lärarutbildningens husband Jaerv, välkomnades cirka 500 nya lärarstudenter idag. Introduktionen innehöll både flera tal och matnyttig information. Allt varvat med Jaervs medryckande musik.

 • Vissa av Göteborgs universitets lärarprogram har högst antagningspoäng i landet

  [2015-01-15] Det finns en bild i allmänna debatten att lärarutbildningen har låga antagningspoäng. Den bilden stämmer bara delvis, visar en undersökning från Göteborgs universitet.

 • Bit i kunskapens frukt och bli slöjdlärare!

  [2014-12-19] Det saknas behöriga slöjdlärare i skolan. I årskurserna 4¿6 är bara runt 40 procent av lärarna behöriga i ämnet. Fler än hälften av de lärare som är behöriga är 50 år eller äldre. Slöjdämnet är alltså i stort behov av lärare nu och i framtiden.

 • Ordföranden har ordet

  [2014-12-19] Det lackar mot jul och 2015 är inte långt borta. De senaste månaderna har inneburit en del turbulens kring budgeten för statens finanser det kommande året. Men satsningar på en kraftfull expansion inom lärar- och förskollärarutbildningen förenar över de politiska blockgränserna.

 • Linda Andersson är Sveriges bästa lärare*

  [2014-12-18] Linda Andersson, som har läst till lärare vid Göteborgs universitet, har en förmåga att lära ut och entusiasmera ut över det vanliga. Detta enligt Sydsvenska Industri- och Handelskammaren som i år utsåg henne till Sveriges bästa lärare.

 • Utvecklingsinriktad lektor med stort kontaktnät

  [2014-12-12] Det tog hela åtta år för Ingela Bursjöö att doktorera inom forskarskolan CUL*. ¿En lång tid, men hela doktorandtiden har varit väldigt värdefull¿, säger hon nu med de åren i backspegeln.

 • Utbildningschefen har ordet - december 2014

  [2014-12-02] Lärarutbildningen fortsätter vara en prioriterad satsning både nationellt och lokalt. Den förra regeringen inledde en storskalig utbyggnad av lärarutbildning vilket nu den nya regeringen fullföljer.

 • När berättande, humor och känsla styr undervisningen

  [2014-11-28] Maria Blennqvist är lärare i NO/teknik på Thorildsskolan Kungälv. Hon brinner för ny teknik, som robotar till exempel, och vill verkligen att även tjejerna i hennes klasser ska upptäcka det som är roligt och spännande med hennes ämnen.

 • Lektorer i skolan

  [2014-11-28] Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning (CUL) och Regionalt utvecklingscentrum (RUC) bjöd in lektorer i skolan och CUL-doktorander till en eftermiddag på temat ¿Lektorer i skolan¿. Huvudsyftet med träffen var att mötas och dela erfarenheter kring de olika uppdrag lektorerna har.

 • "Att läsa till lärare är jätteutvecklande"

  [2014-11-25] Emil Dornerus läser till grundlärare, årskurs 4-6, ämnena musik, matte, engelska och svenska. Han är nu inne på sin femte termin av åtta. ¿På denna utbildning blir jag medveten om mig själv och min omgivning på ett sätt som jag har nytta av hela livet¿, säger han.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Lärarutbildningsnämnden (LUN)

Box 135, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Skolgatan 2/Södra Allégatan 8

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 5515

Till sidans topp